Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Upozornenie pre žiadateľov o príspevok za ubytovanie odídencov

SÚBOR
Dátum: 08.12.2023
Autor: Webmaster
Upozornenie pre žiadateľov o príspevok za ubytovanie odídencov

Upozornenie pre žiadateľov o príspevok za ubytovanie odídencov

DÔLEŽITÉ UPOZORNENIE PRE ŽIADATEĽOV O PRÍSPEVOK

za ubytovanie odídencov!

 Vážení obyvatelia (oprávnené osoby - žiadatelia o príspevok za ubytovanie odídenca), dovoľujeme si Vás upozorniť, že v zmysle Zákona č. 480/2002 Z. z. o azyle a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „Zákon o azyle), obec vypláca príspevok oprávnenej osobe, ak sú splnené  všetky podmienky Zákona o azyle. Jednou z podmienok je povinnosť oprávnenej osoby predložiť obci platnú zmluvu o poskytnutí ubytovania odídencovi.

Na základe uvedených podmienok stanovených v Zákone o azyle, Vám dávame do pozornosti, že pokiaľ nebudú splnené všetky zákonné podmienky pre získanie príspevku za ubytovanie odídenca, či už zo strany oprávnenej osoby – žiadateľa o príspevok alebo zo strany odídenca, príspevok Vám nebude vyplatený!

V prípade skončenia platnosti zmluvy je potrebné uzavrieť s odídencom Dodatok č. 1 k zmluve o poskytnutí ubytovania odídencovi“, v ktorom sa predĺži termín  užívania nehnuteľnosti. Tlačivo uvedeného dodatku nájdete v podateľni miestneho úradu a na webovom sídle mestskej časti, https://www.vrakuna.sk/15644/pomoc-ukrajine.

 

Obec nie je povinná vyzývať oprávnené osoby- žiadateľov o príspevok ani odídencov, aby si prišli splniť akúkoľvek zo svojich zákonných povinností pre získanie príspevku!

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Dodatok k zmluve o poskytnutí ubytovania odídencovi Veľkosť: 751.3 kB Formát: pdf Dátum: 8.12.2023