Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Oznam pre politické strany o delegovaní člena do Špeciálnej komisie

SÚBOR
Dátum: 03.10.2022
Autor: Mestská časť Vrakuňa
Oznam  pre politické strany o delegovaní člena do Špeciálnej komisie

Vzhľadom na to, že k dnešnému dňu, t. j. k 30. septembru 2022 je vyhláškou Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky z dôvodu ochrany verejného zdravia pred ochorením COVID-19 nariadená izolácia osôb pozitívnych na ochorenie COVID-19, resp. karanténa osôb, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19, vo voľbách, ktoré sa vykonajú 29. októbra 2022 (ďalej len „spojené voľby“) sa uplatní postup podľa zákona č. 185/2022 Z. z. o špeciálnom spôsobe hlasovania vo voľbách do orgánov samosprávy obcí a vo voľbách do orgánov samosprávnych krajov, ktoré sa konajú v roku 2022 v rovnaký deň a v rovnakom čase a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony (ďalej len „zákon o špeciálnom hlasovaní“).

Sídlom špeciálnej volebnej komisie je tzv. určená obec (mestská časť) , tzn. Obec (mestská časť), v tomto prípade aj Mestská časť Bratislava-Vrakuňa, pričom platí, že územný obvod špeciálnej volebnej komisie je zhodný s územným obvodom špeciálneho volebného obvodu (všetkých troch volebných obvodov).

Do špeciálnej volebnej komisie môže delegovať po jednom členovi politická strana, politické hnutie (ďalej „len politická strana“) alebo koalícia, ktorá podala kandidátnu listinu pre voľby do obecného zastupiteľstva určenej obce (magistrát a mestská časť). Upozorňujeme, že inštitút náhradníka zákon o špeciálnom hlasovaní neupravuje, t. z. politické subjekty náhradníka nedelegujú.

Oznámenie o delegovaní člena doručí oprávnená politická strana alebo koalícia starostovi mestskej časti v termíne do nedele 09.10.2022 a to listinne (podateľňa miestneho úradu najneskôr v piatok 07.10.2022 do 12,00 hod., po tomto termíne len elektronicky emailom.

Mestská časť NEMÁ voľne prístupnú schránku, do ktorej prijíma listové zásielky.

Kontakt:
Mgr. Miroslava Galajdová
0903 863 764, 02/40204864, mail: miroslava.galajdova@vrakuna.sk

 

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
miroslava.galajdova@vrakuna.sk Veľkosť: 350.7 kB Formát: sk Dátum: 3.10.2022

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.