Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Rok 2022

deratizacia-e1648820806614

UPOZORNENIE

na povinnosť vykonať preventívnu celoplošnú deratizáciu na území hlavného mesta SR Bratislavy pre Mestskú časť Bratislava-Vrakuňa,

od 01.04.2022 – 31.05.2022

v zmysle § 12 ods. 2 Zák. č. 355/2007 Z. z. o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

 

 

Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava hlavné mesto so sídlom v Bratislave vyzýva na vykonanie CELOPLOŠNEJ DERATIZÁCIE – JAR 2022 (regulácia živočíšnych škodcov prípravkami na profesionálne použitie)

 

1/ obec – v objektoch a na verejných priestranstvách : v správe a vo vlastníctve Mestská časť Bratislava-Vrakuňa upozorňuje, že od 04.04.2022 budú odbornou firmou kladené nástrahy na verejných priestranstvách: verejná zeleň, oddychové zóny, nábrežie M.Dunaja, okolie detských ihrísk.

 

2/ PO-právnické osoby a FO–podnikatelia v objektoch v ich vlastníctve, alebo v nimi spravovaných objektoch, v kanalizačných a kolektorových rozvodoch, v areáloch určených na podnikanie, bývanie, vrátane školských, predškolských, zdravotníckych, športovo- rekreačných, telovýchovných a kultúrnych zariadení, zariadení sociálnych služieb, bytových a polyfunkčných domov, administratívnych budov, skladov, skládok odpadov, prevádzky obchodov, spoločného stravovania, pohostinstiev, a to prostredníctvom oprávnených firiem disponujúcich odbornou spôsobilosťou na vykonávanie činnosti, s prípravkami na profesionálne použitie.

 

3/ Fyzické osoby – občania vykonanú deratizáciu na pozemkoch a v objektoch využívaných na chov hospodárskych zvierat a v prípade známok výskytu hlodavcov aj v pivničných a prízemných priestoroch rodinných domov a objektov určených na bývanie; deratizáciu môžu vykonať aj svojpomocne v obchodnej sieti dostupnými biocídnymi prípravkami, v malospotrebiteľských baleniach, ktoré sú určené a schválené na predmetný účel.

 

Upozorňujeme občanov, aby dodržiavali bezpečnostné predpisy!

 

 

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Výzva na vykonanie preventívnej celoplošnej jarnej deratizácie2022 Veľkosť: 94.8 kB Formát: pdf Dátum: 4.4.2023
Preventívna celoplošná deratizácia na území Bratislavského kraja – jar 2022 Veľkosť: 348.6 kB Formát: pdf Dátum: 4.4.2023