Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Akú vodu máte vo svojej studni?

SÚBOR
Dátum: 29.03.2022
Autor: Mestská časť Vrakuňa
Akú vodu máte vo svojej studni?

Vždy 22. marca si celá naša planéta pripomína Svetový deň vody. Overte si, akú kvalitu má voda vo Vašej studni. Dobre na to poslúži rýchly a jednoduchý test od Slovnaftu, a.s. Zmeria vám šesť najdôležitejších hodnôt vody a výsledky máte do minúty. Ak test indikuje, že niektorý z parametrov studničnej vody – hlavne dusičnany a dusitany – presahuje maximálne povolené hodnoty, je užitočné obrátiť sa na laboratórium VÚRUP (iveta.sajanova@slovnaft.sk) alebo iné laboratórium v okolí, ktoré vykonáva akreditovaný rozbor vody. Pri príležitosti Svetového dňa vody Slovnaft pripomína, že prevádzkuje unikátny hydraulický systém ochrany podzemných vôd a najväčšiu ekologickú stavbu svojho druhu v Európe, Mechanicko-chemicko-biologickú čistiareň odpadových vôd s japonskou technológiou Kurita. V areáli rafinérie je tiež veľa odkrytých vodných plôch s čistou vodou, ktoré, najmä v čase veľkého sucha, zvlhčujú ovzdušie a slúžia ako napájadlo pre zvieratá, ktoré žijú v areáli Vlčieho hrdla.

Týmto veľmi pekne ďakujeme Slovnaftu, a.s. – Dobrému susedovi za poskytnutie 150 ks testov, ktoré si od 30.03.2022 budú môcť obyvatelia Vrakune, ktorí vlastnia studňu, prevziať na podateľni nášho Miestneho úradu.

Prajeme krásnu jar!

 

Tlačová správa vo formáte PDF.

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Veľkosť: 261.2 kB Formát: pdf Dátum: 29.3.2022
PDF Veľkosť: 261.2 kB Formát: pdf Dátum: 29.3.2022

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.