Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

V sobotu 08.10.2022 o 10:00 hod. sa otvára kolo – Bratislavské centrum opätovného použitia

Dátum: 05.10.2022
Autor: Webmaster
V sobotu 08.10.2022 o 10:00 hod. sa otvára kolo – Bratislavské centrum opätovného použitia

Je to tu! po piatich kolách mestského bazára otvárame kolo – Bratislavské centrum opätovného použitia 

Otvorením kolo prispievame k tomu, že sa z Bratislavy sa stáva mesto, ktoré ponúka priestor udržateľnej alternatívy ku konvenčnému nakupovaniu a dáva ďalšiu šancu veciam, ktoré síce jednému doslúžili, druhý si ich však môže užiť ďalšie dlhé roky.

Na čo všetko sa môžete tešiť?
Rozbila sa vám šálka, kvietky je nutné presadiť, staré lyžiarky už tlačia alebo sa chcete len tak niečím potešiť? V KOLO máme k dispozícii bezmála 10 ton zachovalých a plne funkčných vecí rôznych druhov. Príďte si vybrať zo širokej ponuky kuchynských, chovateľských či športových potrieb, detského sortimentu, kníh, nábytku alebo spoločenských hier.
V sobotu začneme slávnostným otvorením o 10:00. Od 10:30 pokračujeme workshopom Klíma ťa potrebuje tému Budovanie aktívnych klimatických komunít. Najmenší návštevníci KOLO si o 11:30 môžu pozrieť divadielko s názvom Lovec plastov. Od 13:30 vám OZV NATUR-PACK porozpráva o triedení a recyklácii odpadu na Slovensku. Zatiaľ, čo si vaše deti vyskúšajú, aké je to sedieť v skutočnom smetiarskom aute, vy si môžete medzičasom vychutnať kávičku od Pán Králiček.
Chcete si vedieť svojpomocne opraviť bicykel? Cyklo Kuchyňa vám v sobotu aj v nedeľu v čase od 10:00 do 16:00 s radosťou ukáže, ako na to.

Cez víkend si z nášho kolo môžete odniesť aj balíček na zber kuchynského bioodpadu
Ak bývate v bytovom dome mestskej časti, ktorá už je zapojená do zberu kuchynského bioodpadu, no ešte ste si nestihli prevziať balíček na triedenie, máme pre vás skvelú správu.                   Z KOLO si môžete odniesť aj nádoby a kompostovateľné vrecká na zber odpadu z kuchýň. Chcete vedieť, ako na správne triedenie tohto druhu odpadu? Neváhajte sa spýtať našich kolegov, ktorí sú tu pre vás v sobotu aj v nedeľu od 10:00 do 17:00.
Zoznam doposiaľ zapojených mestských častí spolu s ďalšími informáciami nájdete na našej stránke www.olo.sk/kbro.

Zapíšte si adresu a dátum otvorenia kolo
V KOLO vás prvýkrát privítame už 8. októbra 2022. Otvorené bude 6 dní v týždni, a to:
– v utorok až piatok od 10.00 do 18.00
– v sobotu a nedeľu od 10.00 do 17.00.
V pondelok bude zatvorené.

Veci z druhej ruky dostanú novú šancu v priestore OC KORZO na adrese Pestovateľská 13, hneď vedľa našej centrály.

Príďte s nami osláviť tento veľký deň. Veľmi sa na vás tešíme.

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.