Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Jarná výsadba stromov v lesoparku

Dátum: 23.07.2021
Autor: EWORKS.sk
Jarná výsadba stromov v lesoparku

Jarná výsadba stromov v lesoparku

Počas jarného obdobia sa v lesoparku realizovala rozsiahla výsadba celkovo 142 ks stromov s obvodom kmeňa 17 – 20 cm, konkrétne 27 ks topoľa bieleho, 25 ks topoľa čierneho, 30 ks jaseňa štíhleho, 30 ks čremchy strapcovitej a 30 ks jarabiny vtáčej. Vysádzané boli dôkladne na základe projektu náhradnej výsadby, ktorý bol navrhnutý v rámci vypracovanej Krajinno-architektonickej štúdie. Veľmi dôležitou súčasťou výsadby je aj následná starostlivosť, ktorá bude dodávateľom zabezpečená tri roky od výsadby. 

Dreviny sú zakotvené troma kolmi s ochranou proti poškodeniu kmeňa v mieste vzoprenia, obalené jutovinou, majú inštalované ochranné prvky proti poškodeniu kmeňa kosačkami. Pravidelne bude zabezpečená dostatočná zálievka, kontrola kotviacich a ochranných prvkov, a ošetrenie drevín. Pevne veríme, že všetky novovysadené dreviny sa ujmú, zveľadia okolie a prinesú dobrú náladu, pretože človek bez úsmevu je ako strom bez listov.

 

1_5-300x240

 

MČ BA-Vrakuňa udržiava v zimnom období chodníky len vo svojom vlastníctve alebo vo svojej správe. Z ekologického hľadiska sa v blízkosti vodných zdrojov a lesných porastov chemicky posyp nepoužíva.

V rámci ochrany životného prostredia sa v zimných mesiacoch od 01.12. – do 31.03. neudržiavajú chodníky vo Vrakunskom lesoparku, promenáda pri Malom Dunaji a cyklotrasy v týchto lokalitách.

 

Z tohto dôvodu žiadame občanov, aby na predmetných lokalitách zvýšili pozornosť, vstup je len na vlastnú zodpovednosť.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.